• Знаете ли правила които ще удължат живота на Вашия мастиленоструен принтер ?

Знаете ли правила които ще удължат живота на Вашия мастиленоструен принтер ?

0.00лв.
без ДДС: 0.00лв.
Наличност:
2-3 Days
Модел:
Сервиз
Знаете ли правила които ще удължат живота на Вашия мастиленоструен принтер ?

Сподели

Знаете ли правила които ще удължат живота на Вашия мастиленоструен принтер ?


- Запомнете че въздухът е най-големия враг на мастиленоструйните принтери, защото при попадане на въздух в миниатюрните канали на печатащата глава е възможно да засъхване мастилото намиращо с е тях.

- Добрата новина е че ако упорито следвате няколко простички съвета ще си спестите изгубено време, нерви и излишни средства за ремонт:


Редовно ползвайте принтера си !

- Гледайте на печатането като на животоподържащо средство за вашия принтер и си създайте навици да се наслаждавате редовно на красивите пълноцветни изображения, защото вече консумативите провокиращи вашите естетически цветови усещания са на достъпна цена.


- Редовно работещия мастиленоструен принтер и неговото редовно зареждане с мастило ви излиза по-евтино от принтера който включвате рядко, защото нередовната работа на вашия принтер ще доведе скоро до неговия скъпо струващ ремонт.


Наблюдавайте редовно за нивата на мастилата и при нужда доливайте ново мастило !

- Ако мастилата са намалели под 2/3 от обема на резервоара веднага долейте нови количества.
- В случай че ползвате касети за многократно зареждане не се доверявайте на нивата които показва софтуера на принтера, а проверявайте редовно чрез лично наблюдение нивото на мастилото в касетите. Когато вадите касетите, за да проверявате нивото им, можете да ги долеете до горе, като преди това разклатите бутилката в която се съхранява мастилото.
- Пускайте периодично "теста за състоянието на дюзите", за да се информирате за евентуални проблеми и да вземете навременни мерки.

Всяка седмица пускайте принтера да печати, дори да не ви се налага !

- Ако се наложи да отсъствате можете да поставите принтера в найлонов плик, за да предотвратите бързото съхнене на мастилата и помолете някой друг да пуска поне веднъж в седмицата печат на едно пълноцветно изображение на цял лист (може и на обикновена хартия) с размер "А4" във фото режим.
- Ако ви е възможно разклащайте периодично резервоара/принтера за мастило на принтера, без да го наклонявате силно.
- Пускайте от време на време от софтуера на принтера програмата за почистване на дюзите (Print Head Clining), като с това това ще раздвижите мастилото по целия му път.

Ползвайте за печат мастила от един и същ производител !

- Не се запасявайте с голямо количество мастила и по възможност не сменяйте вида и модела на мастилата с които сте заредили първоначално принтера.
 
Техническа поддръжка и сервизиране на принтера !

- След закупуване на вашия принтер следва да проверите къде е най-близкия уторизиран сервиз. В случай че няма такъв наблизо, можете да потърсите сервизен център който приема за диагностика печатащи устройства изпратени с куриер. В този случай можете да изпратите принтера до сервиз с добра репутация, като ще трябва да покриете транспортните разходи.
- Момента в който се препълни резервоара на принтера където се събира отпадъчното мастило (Pad Printing Machine) и принтера ви подсети за наскоро предстоящото събитие, е подходящ да поискате и преглед/сервизиране на принтера от специалист в съответния уторизиран сервиз.
- При необходимост от сервизиране и възникване на технически проблеми с печатещото устройство използвайте услугите само на реномирани сервизи с изрична уторизация на съответния производител.
Информирайте се по интересуващите ви технически въпроси само от колеги с практически опит на които имате доверие и попитайте за надежден сервиз вашите доставчици но консумативи.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да ги зададете чрез контактната форма.

Желаем на всички успешен и безпроблемен печат с висококачествените принтери Epson !