• Хартия за сублимация - SIGNATURE - 100 листа - формат "А4" - Вижте и другите ни хартии за сублимация

Хартия за сублимация - SIGNATURE - 100 листа - формат "А4" - Вижте и другите ни хартии за сублимация

36.00лв.
без ДДС: 30.00лв.
Наличност:
В наличност
Модел:
Сублимационна хартия
сублимация

Сподели

Можете да видите и другите видове хартии, които предлагаме за сублимация.


Хартия за сублимация SIGNATURE:
- Размери: Формат “А4” (210 x 297 мм.)
- Количество: 100 листа в пакет
- Грамаж: 100 гр. / кв.м.
- Трансфер: до 90%
- Цветове след трансфера: ярки и наситени
- Удобство при работа: отлично
- Съотношение – цена / качество: отлично


Особености при използването на хартията:
- Страна на листа върху която трябва да се отпечати изображението е  БЯЛА !
- Тъй като хартията за сублимация SIGNATURE е бързосъхнеща хартия за прехвърляне, трябва да изчакате няколко минути след отпечатването преди да извършите прехвърляне на изображението. Докато отпечатъка изсъхне не докосвайте изображението с пръсти, за да не останат пръстови отпечатъци по него !
- Докато фиксирате изображението към заготовката не приплъзвайте листа с изображението напред-назад по заготовката, защото повърхността на хартията ще бъде надраскана и качеството на печата ще бъде влошено !

Какво е трансферна хартия ?
Термотрансферната хартия се използва за отпечатване на изображения върху тениски (със съдържание на памук не повече от 30%), шапки, чаши и др. На нея се отпечатва снимка, след което се прехвърля върху съответната повърхност.
 
Кой принтер е подходящ за печат върху термична трансферна хартия ?
За прехвърляне на снимки е по-добре да използвате мастиленоструен принтер, зареден със специално мастило за термичен трансфер (сублимация). Основното е, че картината върху трансферна хартия трябва да бъде отпечатана в огледален образ. Само тогава ще получите правилната версия на изображението. Друг важен момент – когато поставите листа в тавата на принтера, изображението трябва да се отпечати върху бялата му страна.
 
Възможно ли е да се направи термо-трансферен печат върху памук ?
Синтетиката е добра, защото трансферният филм се пренася добре за такава повърхност, под влияние на температурата на термопресата, разбира се. Такова изображение няма да изчезне след много измивания в гореща вода. Възможен е и термичен трансфер върху памучна повърхност, но при материи съдържащи не повече от 30% памук, тъй като изображението ще залепи, но няма да бъде трайно. В тези случай, прането трябва да се извършва при температури до 60 градуса по целзий. Има компромисен вариант - двуслойни тъкани. Когато външният слой е синтетичен, а вътрешният в контакт с тялото е памук. От тези материи обикновено се шият суичъри и качулки.

 

Защо да използвате термотрансферна хартия ?
Хартията е необходима, за да направите каквото и да е изображение върху тениска, суитчър, халба и много други повърхности. Процеса който използваме се нарича термичен трансфер на изображение или сублимация.
Спомняте ли си как в детството поставяхме купената картинка и след внимателното й гладете върху тениската се появяваше любимият анимационен герой ? Това е термичен трансфер в най-простата му форма. Разликата е, че детската снимка след две измивания започваше да пада парче по парче.
В сегашното професионално изпълнение, използвайки хартията за термичен трансфер отпечатъка ще остане непокътнат дълго време, в някои случаи и по-дълго то продължителността на живот на самата тениска.
Чрез термотрансферната хартия всеки човек може да прехвърли най-реалистичното изображение, без да са необходими специални умения. Необходимо е само да разполагате с мастилено-струен принтер Епсън, (зареден със мастила за сублимация), хартия за сублимация и термопреса.

Защо печатането на хартия е необходимо за пренасяне изображението ?
Термотрансферната хартия е покрита с тънък слой термичен филм, върху който се нанася мастилото на принтера. Обикновената хартия за принтер няма този слой. Друго предимство е високият реализъм на изображението. На тениската, шапката и т.н. можете да пренесете всяко изображение. Получавате ясна картина, дори и в малки детайли, не отстъпваща на оригиналната снимка, каквото изображение няма да получите без термотрансферната хартия.